Vene

Oyster 595 - Sinisiä maileja

By PASI NUUTINEN

Oyster 595 on vene, jolla on tarkoitus purjehtia kauas ja kauan. siksi laatu ja varustelu on nostettu huikealle tasolle.

Englanninkielinen termi ”liveaboard” kääntyy vähän hankalastiEnglanninkielinen termi ”liveaboard” kääntyy vähän hankalastisuomeksi, kun meillä asuntovene on varattu eri käyttöön. Kyse on siitä, että veneessä asutaan kuukausia, jopa vuosia, pidempien ja lyhyempien siirtymäpurjehdusten välillä.

Myös ”bluewater”-termi jää meillähieman avomeri- ja valtameripurjehdustenväliin. Molempia sinistenvesien purjehdukseen kuuluu, mutta ei kumpaakaan yksinomaan. Eikä etenkään liveaboard (asumisveneily?) -purjehdukseen liittyen läheskään jatkuvasti.

Oyster on käytännössä koko olemassaolonsa ajan valmistanut veneitä juuri noiden kahden purjehdusgenren risteyskohtaan. Siksi ne ovat meidän vesillämme harvinaisia vieraita, ja siniristilipun alla purjehtivina vielä harvinaisempia. Ei siis ihme, että innostuimme päästessämme maistelemaan keväällä Helsinkiin saapunutta, juuri valmistunutta Oyster 595:ttä, veistämön tuoreinta mallia.

Download PDF
oyster595 vene cover